Diakoni -Kristi närvaro, till upprättelse för vår nästa och oss själva

Vi har haft en härlig heldag med tre av stiftets regioner,där jag och min medarbetare Elida Elisha har fortsatt att försöka rusta diakonarbetare för sina stora utmaningar på hemmaplan. Det är alltid mycket förarbete att anordna möten och konferenser här. Det räcker inte att lämna brev några veckor i förväg och sedan förvänta sig att de ska komma eller för den delen höra av sig om de inte kommer. Det är alltid svårt att beräkna rätt mängd med mat och så vidare. Vi får påminna och ringa om och om igen. Men det blir ofta bra till slut, men lite annorlunda än vad man hade tänkt sig.

Diakon, Elida Elisha och jag tänker klättra högt med våra mötesdeltagare denna dag!

Diakon, Elida Elisha och jag tänker klättra högt med våra mötesdeltagare denna dag!


Vi undervisade två pass om diakoni, där vi försökte att bredda deras kunnande om diakoni. Många här har bilden av att diakoni enbart innebär att göra klädinsamlingar och andra insamlingar för att sedan ge ut till behövande. Det är ju ingenting fel med att göra sådant, men vi försöker förmedla helhetssynen på människan och Kristus närvaro och delaktighet till upprättelse för vår nästa och oss själva.

Efter undervisningen fick alla deltagare göra skrivuppgifter, där det fick tid att tänka efter hur de själva kan vara bra diakoner och vilka människor som Gud har lagt på deras hjärtan att betjäna.
sommar-mwanza-ht2016-254
Representanter från de olika församlingarna fick berätta om sina diakonala insatser under den senaste tiden. De delade både det som har funkat bra, men kanske främst det som är svårt i tjänsten. Det är bra att få möjlighet till dessa storsamlingar, så att diakonarbetare kan träffas och inspirera samt hjälpa varandra framåt.

Luchrast

Luchrast


Vi ber alltid mycket på dessa samlingar om att få del av Guds kärlek och kraft för att orka vidare.
Alla var trötta men glada efter denna heldag och redan efter några dagar, så undrade några av prästerna om det inte var dags för nästa stormöte snart!
Diakonarbetare från tre av stiftets sju distrikt.

Diakonarbetare från tre av stiftets sju distrikt.

Maria

En reaktion på “Diakoni -Kristi närvaro, till upprättelse för vår nästa och oss själva

 1. Hanna Odén

  Hej Maria!
  Söndagsskolan i Bäckbykyrkan har valt att ge vårens kollekt till ditt arbete! Vi ser fram emot att få hjälpa Gud genom dig att nå ut till de utsatta barnen.
  Om du har tid och möjlighet får du väldigt gärna skicka en hälsning till våra barn till min mail-adress.
  Guds välsignelse och lycka till!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *