Diakonidag för stiftet

012

Den 31oktober höll jag i en diakonikonferens och utbildningsdag för stiftets diakonarbetare och ledande präster från stiftets olika regioner.

Regionerna rapporterade om sina diakonala insatser. Vi diskuterade mycket med varandra och  delade både  glädjeämnen och svårigheter.

Min undervisning den här dagen byggde på två grundteman:

-Jesus den stora diakonen och diakoni i den första kyrkan.

-Socialt arbete kontra diakoni

Det blev en lyckad dag och diakoniarbetarna och prästerna var tacksamma och sa att det hade lärt sig mycket och att de nu ville ge vidare kunskapen till församlingarna i deras regioner.

– En del avlägsna församlingar vet inte ens vad diakoni är. Men idag har vi börjat få redskap till att föra kunskapen vidare till dem, sa en av diakonarbetarna.

Vi avslutade dagen med att vi bad för varandra och de utmaningar som de alla står inför.

Maria

 

 

 

 

 

3 reaktion på “Diakonidag för stiftet

 1. Jakob Blom

  Mitt namn är Jakob och jag är 19 år. Jag är väldigt intresserad av att göra något hjälparbete (gärna i Afrika) i form av att hjälpa till med att sprida Guds kärlek och sprida och stärka den kristna tron (gärna genom att finnas till för barn/ungdomar) och jag har läst er blogg. Det är väldigt inspirerande att läsa allt ni är med om. Väldigt häftigt och fascinerande vad Gud, än idag, gör!!!
  Frid

  Svara
 2. Berit Lindgren

  Det är uppmuntrande att få följa ert arbete på bloggen. Tänk så mycket det händer där Gud får verka. Ska försöka att bättre ta vara på inläggen och låta andra få höra på våra missionsaftnar. Nu var jag inte ute för att kommentera din berättelse utan för att skriva en julhälsning. Jag känner mig lite vilsen och vet inte riktigt hur man når er. Ändå vet jag att jag har skrivit en hälsning tidigare.
  Jag vill önska er EN GOD OCH VÄLSIGNAD JUL. Det är nu bara en vecka kvar till julafton och innan jul är det inte bara julhälsningarna med post som ska iväg utan jag brukar gå och göra julbesök hos mina vänner och grannar med hembakt och godis. Det är också en del av diakoni för mina kurs-och skolkamrater, f.d. kollegor och släktingar börjar vara gamla nu. Själv är jag 73. Jag får höra mycket om smärta, ensamhet, oro för framtiden o.s.v. Det känns tungt ibland när man går därifrån, men så går jag på Jesu löften att få komma med bördorna och då tar han hand om både dem och vännerna. Jag har barnfamiljer omkring mej också och barnen är ju vår glädje. Jag har Öppet Hus i bönhuset varje fredagfm. och det är många barn som har berättat att de har trott att jag bott i bönhuset.
  Vi har haft barnverksamhet tidigare men inte nu (ledarbrist) men tack vare att vi har 2 pedagoger (som jobbar i församlingen) som tillhör föreningen så har vi både haft luciafest och grötfest hade vi tillsammans med fritidsföreningen.
  Nu när julaftonen kommer så får vi inleda julen med att samlas kring krubban som vi först tillsammans byggt upp. Sjunga och höra julevangeliet. Innan vi går hem får vi glögg pepparkaka och godis och önska varandra God Jul innan vi skiljs. En tradition vi haft i säkert 20 år och det är många som har hittat dit.
  Hoppas nu att ni får vara friska allihopa och att det går bra för barnen.

  Ni finns i mina böner och ekonomiska planering. Vi får önska varandra ETT GOTT 2015 när det kommer. Vi lever i en orolig värld och då är det gott att få ta en dag i sänder.

  Hälsningar Berit Lindgren

  Svara
  1. Maria Polback Inläggsförfattare

   Tack Berit för din fina hälsning!
   Guds välsignelse över dina dagar tillsammans med Gud o alla olika människor som du möter i vardagen. så sant, vi får göra det vi kan o älska o tjäna en dag i taget.
   Kram från Maria

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *