GUDS RIKE OCH TEE VÄXER

Tack till alla som var med i Etiopien! Det var så uppmuntranden att träffa kollegor både fr Sverige och utomlands. Här kommer lite uppdatering om vårt arbete med TEE. Vi startade våra TEE klasser från och med 1 maj. Sedan dess har vi startat 10 klasser som nu är i full gång:

Varför går man upp tidigt i ottan en lördagsmorgon istället för att lata sig i sängen? I lördags var jag i Nyagezi strax utanför stan. De var nu klara med 1a boken. Jag frågade dem om de förändrats något av att jobba med 1a boken. Flera av dem sa att de fått en helt ny frimodighet. Minst två av dem hade fått leda ngn till tro tack vare boken. De var både glada och tacksamma över att få gå i TEE klass. De sa också att deras tro och tillit till Gud. Både hade förnyats och fördjupats. Jag undervisade dem utifrån Rom 3:21-24. Med temat vad innebär det att vi blivit rättfärdig gjorda och hur förhåller sig tron och nåden till detta? Det hela mynnade ut i praktisk undervisning i förbön. Jag bad först för en person sedan instruerade jag dem att själva be för varandra. En man hade smärta i halsen som försvann. En kvinna hade smärtor i ryggen som försvann helt efter två förböner. Hon började hoppa och dansa. Ja varför går man upp i ottan en lördagsmorgon? Jo för att det är sååååå underbart att få se Guds rike bryta fram!!!

I går var min medhjälpare Stephano och jag i misungwi. Först gick vi till ett hem för att titta på en ko. Ja det är sant fast vi träffade en del människor oxå! Vi bad för en äldre kvinna som haltade och hade ont i sitt högra ben. Efter bönen började även denna kvinna hoppa och dansa. Därefter gick vi till kyrkans lokaler där 7 glada studenter hade dykt upp för att göra provet på den 1a boken. Varje bok avslutas med ett test för att se om studenterna verkligen tagit till sig undervisningen. Innan provet undervisade jag dem utifrån Jer 29:11 att Gud har en plan med våra liv. En kvinna behövde förbön för smärta i sidan. En ung kille fick be som aldrig hade bett för ngn som blivit helad. Efter två böner blev kvinnan helad. Gissa om killen blev glad? Kvinnan blev förstås överlycklig! Efter provet uppmanade vi dem att nu föra vidare det de lärt sig genom boken som egentligen hela tiden utgår fr boken med stort B.

Trötta, glada och tacksamma åkte vi hem i Tanzanias guldskimrande skymning och planerade redan nästa nedslagsplats för Guds rike!image

På bilden syns vårt TEE center i Misungwi som vi hoppad skall vara klart om om ett år.. Här skall vi ha uthyrning för inkomst till TEE och våra Bible campa. 

Skickat från min iPhone

2 reaktion på “GUDS RIKE OCH TEE VÄXER

 1. Carina Arvidsson

  Tack för detta! I Umeå informerar vi omTEE varje månad och har haft STOR glädje av vännen Rune Persson.
  Torbjörn hade tänkt hinna prata med er i Etiopien….men icke det. Nu hoppas vi mycket på denna blogg som informationskälla!
  Mungu akubariki sana!
  Carina Arvidsson, Vasakyrkan, Umeå

  Svara
 2. Berit Lindgren

  Tack för detta vittnesbörd om vad som händer i vår systerkyrka.
  Det är trosstärkande och jag behövde höra detta.
  Gud välsigne ert fortsatta arbete.
  Hälsningar Berit

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *