Kyrka utan tak

Hej Sverige!
Idag var vi på Gudstjänst i en nybyggd kyrka utanför stan Som heter Nyagezi church. Det var inspirerande predikan och fri lovsång. Vilket vi gillar. Vi fick alla presentera oss, enligt sed. Även Marias föräldrar som är på besök. Vi mötte flera som hade det där extra. Det lös i ögonen när de sjöng eller vittnade om sin tro. Det kändes äkta helt enkelt. Hit kommer vi nog gå fler gånger. Dessutom har jag och Johannes joggat för första gången idag sedan vi kom till Mwanza. Gissa om folk hade stora ögon när vi sprang förbi. Här ser man inte riktigt poängen med att springa eftersom man oftast tänker praktiskt. Springer gör man om man har bråttom någonstans inte bara för nyttans skull.

Mer och mer finner vi oss till rätta här i Mwanza. Denna härliga stad. Mwanza är nog olik många afrikanska städer. Det är ovanligt lugnt på stan. Folk har knappast bråttom. Dessutom slås man av hur rent det är. NU har vi förståt varför. Mwanza lär nämligen vara en av eller kanske den renaste staden i Tanzania.
Det var allt för den här gången.
Heja sverige i OS:-)

En reaktion på “Kyrka utan tak

 1. Henrik Berglund

  Hej!
  Det är roligt att läsa om hur ni har det. Ni finns med i våra böner och jag vill verkligen önska er Guds rika välsignelse i allt det nya.
  Angående löpträningen så blir jag mer och mer sugen på att komma igång denna termin men än så länge skyller jag på snön. Finns dock förhoppningar om att den ska försvinna tidigt i år, dåligt snöår än så länge. Obs, tidigt i Lycksele skulle vara slutet av mars, början av april. Ni har nog lite bättre förutsättningar för löpning om ni står ut med blickarna. Bra att ni har kommit igång.
  Änu en gång, Gud välsigne er.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *