Se in i Jesu ögon

För en vecka sedan var jag åter på ön Ukerewe i Victoriasjön. Pastorn hade bjudit dit mig och min tolk Successor för att undervisa om Den helige ande. Flera blev förnyade och uppfyllda av Den helige ande. Flera blev helade. En flicka i tioårsåldern blev befriad från en demon. Efter att hon blivit befriad var det som att se in i Jesu ögon. Efter söndagens gudstjänst som började i vanlig ordning kl 07:00 (vad glad jag är att jag är morgonpigg) gick vi mot hotellet. Då fick vi se tre killar som stod och hängde vid ett sågverk. Vi frågade om de behövde helande. En pojke sa att han hade kronisk huvudverk som försvann när vi bad för honom. Min tolk frågade om de ville ta emot Jesus. Det ville alla tre. Killen som blev helad kom senare till kyrkan. Nu fick vi syn på deras chef som var krokryggig och haltade fram. Han hade stått på avstånd och kollat in vad som hände med hans medhjälpare.
-Får vi be för dig, frågade vi?
-Självklart!
Vi bad, mannens rygg blev rak och smärtan försvann. Hans ena ben var också för kort så vi bad att benen skulle bli lika långa. Vilket de blev. Gud är god. Nu började det samlas en nyfiken folkskara kring oss. Jag och Successor tittade på varandra och över båda våra ansikten spred sig ett stort leende över att få vara med och sprida Guds kärlek.

PHTO0084.JPG

Tre glada grabbar efter en härlig Gudstjänst. Pastor Abel, Successor och jag.

PHTO0079.JPG

Pastor Abel med fru.

På kvällen hade vi Fellowship tillsammans. Fellowship är en fri Gudstjänst med mycket lovsång, tillbedjan, inspirerande predikan och förbön. På slutet välkomnade Pastorn, Successor och jag de som ville ta emot Den Helige Ande. Det var underbart att se flera ta emot Den helige ande för första gången och få uppleva Guds närvaro.
På måndagen och tisdagen undervisade mina medhjälpare och jag de lokala evangelisterna. Min kollega Elias undervisade i ledarskap och jag undervisade om förbön för sjuka. På tisdagen lämnade jag evangelisterna med uppdraget att be minst för en person fram till morgondagen. En vecka senare pratade jag med pastorn som berätta att evangelisterna och kyrkfolket hade blivit så inspirerade av det som skett under helgen innan att de nu ber nästan varje dag i kyrkan. Dessutom har det skett flera under när evangelisterna har bett för sjuka.

Varför berättar jag om alla dessa under Jesus gör? Ja det är inte för att ljuset skall falla på mig. Utan det är för att uppmuntra dig att Guds rike inte bara består i ord utan också i kraft. Dessutom vill jag att du ska veta att jag har sett liknande under ske hemma i Sverige som här. Han vill ge dig kraft till en vardagstro som håller och tro för att under kan ske också i din vardag. När Jesus sände ut lärjungarna två och två fick de uppdraget att …förkunna Guds rike och göra de sjuka friska (Luk 9:2). Att be för sjuka var en del av budskapet. Vi har fått ett uppdrag av Jesus som börjar med orden: Gå därför ut… Låt oss därför gå ut och sprida evangeliet genom att berätta om vad Jesus har gjort och ta vara på tillfällena som erbjuds till att be för sjuka. Jesus säger: Dessa tecken skall följa dem som tror (mark 16:17). Om du tror så kan du be för sjuka. Varför vill Jesus hela? Ja, varför vill Jesus att vi skall lära känna honom? Svaret är enkelt och ändå har vi så svårt att ta orden till våra hjärtan och leva utifrån deras verklighet:

För att han älskar oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *