Stiftets diakonikonferens

DSCN6102
Då var det dags för den andra stora diakonikonferensen för stiftet. Förra året blev konferensen i oktober, men detta året fick vi ta det lite tidigare på grund av landets val som blir i oktober. Det finns risk för upplopp då och vägar kan bli avstängda. Jag hade bjudit in gästtalare Gerson Mgaya som är präst och författare till ett antal bra böcker om diakoni. Detta blev mycket uppskattat. Många här är väldigt dåliga på engelska, så det är guld värt att vi har fått tag på bra studiematerial på Swahili. Detta kan hjälpa både ledare och diakonarbetare att få god kunskap i diakoni.
Dessa böcker har nu delats ut till alla huvudpastorer och regioner i stiftet.
Själv kommer jag att försöka ta mig igenom den enklaste boken på swahili till att börja med. Man måste ju börja någonstans! 🙂
Det är bra när alla ledare kommer samman och berättar för varandra om vilka diakonala utmaningar som de möter på hemmaplan. Stiftet är stort och många behöver åka nästan en hel dag för att komma till stiftets huvudkyrka och kontor.
DSCN6106
Stiftets prostar och diakon. Till höger längst fram står Gerson Mgaya.

2 reaktion på “Stiftets diakonikonferens

 1. Stefan H

  Roligt att läsa om diakonikurs och att det finns bra material på Swahili.
  Vet du om detta är använt brett i ELCT?
  Det vore viktigt att Rune Persson fick kännedom om böckerna, om han inte redan har det. Det kan vara något för TEE nivå 2.

  Hoppas ni får en god sommar och att ni får märka att Guds nåd är med er i livets skiften!
  Hoppas fortfarande att få chans att besöka er vid tillfälle!

  Stefan

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *