ÄNTLIGEN!

Då har vi äntligen startat den första TEE-klassen! Jag och min kollega åkte cirka 1 timmes bilväg härifrån till en plats som heter Magu. På denna plats mötte vi 14 hungriga män och kvinnor i olika ledande positioner i kyrkan som bara längtade efter att få den första boken i handen ”Kumfuata Yesu” (To follow Jesus). Det visade sig att ledaren för gruppen hade själv deltagit i TEE under 6 år tidigare. Vilket gör att jag tror han kommer att leda gruppen på ett bra sätt.

Den andra klassen att startas var i Nyagesi strax utanför Mwanza. Här var gruppen ännu större! De var 17 med ledaren. Vi har satt en gräns på 17 men det var många fler som ville delta, så här kanske vi startar ytterligare en klass ganska snart. Detta var en högst aktiv grupp som redan första gången vågade ställa frågor och diskutera. Jag undervisade för dem om det mest grundläggande i den kristna tron: Frälsningen. Både män och kvinnor lyssnade intensivt och gav gensvar när jag förklarade och ställde frågor ikring vad det innebär att vara född på nytt. Nästa vecka skall de samlas till sin andra samling. Då skall de ha läst ett kapitel som de skall diskutera och fundera kring.

Just i skrivande stund är vi alla präster på väg till Ushirombo (en plats inte långt från Burundi) för vårt andra prästmöte i år. Då skall min kollega och jag passa på att starta ytterligare en klass på denna plats. Det skall bli så kul!

Till sist Romarbrevet 8:31: …Om Gud är för oss vem kan vara emot oss?

EFS - en missionsrörelse i Svenska kyrkan

2 reaktion på “ÄNTLIGEN!

 1. Rune Persson

  Hej vänner,
  Jag håller med er, ÄNTLIGEN kommer det igång med TEE-klasserna. Och vad roligt att det finns ett sådant sug och en längtan efter mer. Jag tyckte att jag kände av det redan när vi var hos er i våras. Jag är inte heller förvånad att det blev just i Magu som den första klassen startades, de var på redan vid ledarseminariet. Och att Nyagesi och Ushirombo följer tätt efter, det är ju jätteroligt…
  Stor frimodighet, Henrik, Herren är med er!
  Hälsa så gott till alla vänner!
  /Rune

  Svara
 2. Stefan H

  Väldigt väldigt roligt! Grattis till bra jobb!
  Det finns stora möljigheter med TEE som du vet att jag vet!
  Jag ser tre huvudutmaningar:
  1) Att stiftet och dess distrikt gör detta till sin egen hjärteangelägenhet
  2) Att gruppledarna förstår pedagogiken så att det blir lärande samtal.
  3) Att TEE-materialet kan ha en viss lagisk-aktivistisk tendens. Det behövs evangelisk undervisning om nåd, rättfärdiggörelse genom tro allena. frälsningsvisshet och helgelse och lärjunga skap på evangelisk grund!

  Lycka till. Må Gud välsigna!

  Stefan H

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *