Hetta och klädkoder

När nu ni i Sverige andas in den klara höstluften, efter en varm sommar. Så har vi dragit tillbaka till hetta och torka. Det annars så frodiga landskapet är nu brunt och dammigt. Vi längtar alla efter regnet,vilket säkert kommer snart, eftersom det brukar vara som hetast strax före regnet. Barnen trivs bra i sina nya klasser. Och vår lilla femåring har börjat ettan! Skolsystemet är ganska annorlunda här, men barnen tycker de är roligt. Johannes får nu inte längre bära kortbyxor, eftersom det anses vara barnsligt.
På tal om klädnad, så är det väldigt viktigt för oss kvinnor att inte visa vare sig ben eller axlar hur som helst om man vill att folk ska visa respekt. Men detta kan ibland slå över åt andra hållet, som i söndags, när hela familjen skulle in i en liten mataffär inne i Mwanza. Helt plötsligt parkerade en buss utanför affären och ut från bussen vinglade ca 15 extremt lättklädda tjejer ut med skyhöga klackskor. De var alla kandidater till årets ”Miss Tanzania” tävling. De drog alla in i affären och lilla Ellinor sprang och gömde sig, för att det var så chockerande för henne att se dem, medans Hanna påpekade att det är massa tjejer i affären som nästan är nakna och som inte kan gå!
Personalen och vi skrattade gott.

Maria

3 reaktion på “Hetta och klädkoder

 1. Frida Thornell

  Ha, ha! Det är det bästa jag hört på länge: ”massa tjejer i affären som nästan är nakna och som inte kan gå!”!! Tänk vilka kontraster det finns i en storstad – även i Afrika!
  Jag känner igen det! Här såg jag en kvinna som var heltäckt från topp till tå (vilket ju är vanligt) och bredvid hennes stod en annan kvinna med helt bar överkropp och sålde frön i en liten kiosk… (Det är inte vanligt med nakna kvinnor i Addis (!!!), så jag blev ganska förvånad!). Roligt med mångfalden, men jag förstår Hannas förvåning. 🙂

  Svara
 2. Emma Ortiz

  Härliga Hanna! Underbar kommentar. Jag lider med Johannes som inte får ha shorts. Stor kram till hela familjen!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *