Nätverket Oasisi

Under våren har så nätverket Oasisi ( oasen) startat.
Detta är en samlingsplats för familjer som har barn med någon funktionsnedsättning. Att leva med handikapp i Tanzania är många gånger väldigt svårt på grund av omgivningens bemötande.Tron på att barnen har blivit förbannade av onda makter eller att Gud har velat straffa föräldrarna för gamla synder, lever fortfarande kvar, även bland många kristna. Många familjer gömmer därför sina barn i hemmen och låter dem inte få bli en del av samhället.
Detta är ett stort problem och jag har verkligen funderat på vilket sätt jag bäst kan bidra.

Efter hand växte så tanken fram på att starta ett nätverk för kristna familjer som har barn med något funktionsnedsättning. Tanken är att familjerna här få möjlighet att stötta varandra och bli starka tillsammans. På det sättet får de förhoppningsvis kraft att vara delaktiga med sina barn i kyrkan, så att attityden så småningom kan förändras. I detta läget får föräldrarna möjlighet till handledning och kan dela sina erfarenheter med varandra. Vi ber och sjunger tillsammans och samlingarna ger utrymme för barnen att kunna uttrycka sig fritt.
För många familjer är detta första gången då de har möjlighet att träffa andra familjer i liknande situationer.
Oasisi är en plats där familjerna kan dela glädje och svårigheter med varandra. De kan både få stöd av någon och på samma gång stötta någon annan.
Att inte längre vara ensam betyder så mycket!

Med vänlig hälsning/ Maria

En reaktion på “Nätverket Oasisi

 1. Gerwin Bos

  Hej Henrik och Maria,

  Kul att höra om nätverket! Vi ska be för det i gudtjänsten.
  Har ni fått mitt mejl den 22a april? Jag skulle gärna höra hur jag kan stödja er i arbetet härifrån och hur jag bäst kan förmedla information till Betlehemkyrkan.

  Allt gott!

  Gerwin

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *