Rastafaris

Igår var det äntligen dags! Efter mycket bön, relationsbyggande och förberedelser av olika slag startade vi vårt bibelstudie för åtta hungriga rastafaris. Jag började med ett kort anförande utifrån ps 139:15-17. Där står det bland annat att Gud såg oss när vi formades i vår mors mage. Vi samtalade vidare om hur vi var i Guds tanke redan innan jorden formades. Hur Gud redan på förhand visste att just vi skulle bli till. När vi sedan talade om Guds kärlek och vad den egentligen innebär var det många som ville bidra i samtalet.

En kille som tidigare varit gatubarn berättade att han rymde hemifrån vid nio års ålder för att bo på gatan. Han hade fort  hamnat i kriminalitet, blivit tagen av polisen och satt i fängelse. Där hände något underbart.

-En Canadensisk kvinna kom och predikade för oss. Hon berättade om Paulus och Silas i fängelset och om Chadrack, Mesak och Abednego som blev kastade i Elden. När jag blev frisläppt kom jag åter i kontakt med kvinnan som predikade för oss. Hon sa till oss att om vi beslutade oss för att sluta med droger så kunde vi få hjälp med bostad och skolgång. Jag blev en kristen och bestämde mig för att sluta med drogerna.  Jag har varit en kristen sedan dess, berättade killen med ett stort leende på sina läppar.

Efter berättelsen blev det tyst. Ingen var oberörd alla satt som förstummade och funderade över det de nyss hört. Minst en till av killarna som var med på bibelstudiet har vuxit upp på gatan och många av killarna känner minst någon som vuxit upp under liknande förhållanden. Därför var det inte svårt för dem att relatera till killens berättelse.  När vi satt där med Victoriasjön som utsikt var Guds kärleksfulla närvaro så stark att man skulle kunna ta på den. Kvällen slutade så med att sju av killarna gav sina liv till Jesus.

Denna bild togs 2013. Killen till vänster var med på bibelstudiet.

Denna bild togs 2013. Killen till vänster var med på bibelstudiet.

Vad jag älskar att göra sånt här! Detta är värt allt! Alla svårighet och prövningar vi möter väger lätt mot att få se sju Rastafaris böja sina huvuden och ta emot Jesus för första gången. Bed nu för oss att fortsättningen blir bra lika bra som början. Bed om beskydd över oss och killarna. Vi träffas torsdagar kl16-19. Bed lite extra just då.

Be blessed:-)

 

3 reaktion på “Rastafaris

 1. Tea Gustavsson

  Jag ryser av välbehag. Det här är vad livet handlar om. Tack för er berättelse, den visar också så tydligt att det är vi som sår men det är Gud som ger växten. Allt var förberett och nu kan vi alla få vara med och glädja oss med änglarna i himlen.

  Svara
  1. Henrik Polback Inläggsförfattare

   Ja det var verkligen förberett! Massor av omständigheter där Den helige Ande helt klart varit involverad sammanföll för att detta skulle hända.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *